Pàgines

dimarts, 25 de gener del 2011

Visita a la ciutadella de Calafell

El dimarts 14 de desembre de 2010 vam anar el Puig Bernat i el Montgros a Calafell a veure un poblat ibèric on fa temps vivien els ibers. Vam fer activitats i ens van ensenyar les cases ibèriques. També vam baixar per una torre i ens va agradar molt. Els monitors ens van ensenyar a fer foc com els ibers. Per acabar també ens van ensenyar a fer d'arqueòlegs.



Un altre poblat ibèric



Un altre poblat ibèric, el del Coll del moro

dimarts, 18 de gener del 2011

La torre


http://joanmolar.files.wordpress.com/2008/10/ciutadela.jpg

El Puig Bernat i el Montgròs ha dit...

Des d'aquesta torre, els ibers atacaven als seus enemics.

dilluns, 17 de gener del 2011

EL XIPRER

XIPRER CIPRÉS

El xiprer o xiprer mediterrani (cupressus sempervirens) és un arbre originari de l'orient de la zona mediterrània des d' Iran fins a Líbia. Actualment es fa en tota la zona mediterrània, en llocs on les glaçades no superin els -10ºC. Té forma de columna. pot arribar a fer 35 m d'alt i tenir 100 anys d`edat.

ANEM A CALAFELL




ANEM A CALAFELL

La classe del Montgròs i el Puig Bernat vam anar a veure restes dels ibers a Calafell. Vam entrar a una casa dels ibers i ens van deixar agafar un gerro.També vam fer d'arqueòlegs, uns altres van fer pà i l'últim grup va fer foc. Per acabar vam baixar per una torre i vam donar de menjar a les ovelles.

dimarts, 11 de gener del 2011

El poblat ibèric de Calafell




Els ibers col·locaven les llavors sobre una pedra foradada i les fregaven amb una altra pedra. Les llavors quedaven pelades i aconseguien la farina. Llavors les barrejaven amb aigua per fer la massa del pa. La massa la feien coure dins el forn que podeu veure a la foto.

El poblat ibèric de Calafell



Una part del poblat ibèric està reconstruida.

La fauna del Parc del Garraf

Hi trobem la serp verda, la serp de ferradura, el còlit negre,
el còlit ros, la merla blava, la fagina i el toixó. Darrerament,

s'hi ha introduït la tortuga mediterrània
.

La festa viu el parc a Can Grau

El Dimecres 10 de novembre vam fer una sortida a Can Grau. El primer que vam fer, va ser un passeig pel bosc. Després vam fer un quadre amb pintures especials, també uns mots encreuats gegants i al final vam veure un gran espectacle de màgia.